VHC vriendschapsband

Forge

In Metro Cebu voert FORGE (een NGO op Cebu waarbij FORGE staat voor  Fellowship for Organizing Endeavours) projecten uit om vrouwen en kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting.  FORGE krijgt bij een van hun projecten RESCUE geheten, (Rescuing Sexually Exploited Children Under Eighteen) steun van VHC en Terre des Hommes.
Metro Cebu, waar naast Cebu City o.a. ook de steden Lapu Lapu en Mandaue onder vallen maakt de laatste jaren een sterke economische groei door. Deze industriële groei heeft een grote aantrekkingskracht op bewoners van het platteland. In de grote stad hopen zij werk te vinden. Hoewel sommigen daarin slagen, vinden vooral slecht opgeleiden nauwelijks of geen werk. De kinderen uit deze groep werken vaak, al dan niet gedwongen, in de prostitutie. Vooral meisjes, maar ook jongens bieden zich aan op straat, in de havens en in bars maar ook in bordelen die de stad rijk is. Op deze manier proberen ze te overleven.

Het project RESCUE heeft als doel het aantal kinderen dat werkzaam is in de prostitutie terug te dringen. FORGE heeft twee opvangcentra waar meisjes en jongens werkzaam in de seksindustrie terecht kunnen voor onderwijs en andere vormen van steun zoals psychologische begeleiding. Medewerkers van FORGE bezoeken regelmatig uitgaansgelegenheden om meisjes en jongens te identificeren en hulp aan te bieden.
De samenwerking tussen FORGE, Terre des Hommes en VHC heeft tot doel het aantal kinderen in de seksindustrie te verminderen en kwetsbare kinderen te beschermen tegen een bestaan als prostituee.
Ook op de website van Terre des Hommes kunt u informatie vinden van dit project.
Voor 2013, 2014 en 2015 doneerde VHC een bedrag van €100.000,- voor een
project dat €120.000,- kost.  Dat betekende dat wij nog moesten naar €20.000,-. Daarvoor ontwikkelt VHC van 2013 tot en met 2015 allerlei activiteiten. Eén van die activiteiten was het oprichten van een Club van 100.

Het is dan ook dankzij gulle gevers gelukt om de €20.000,- bij elkaar te krijgen.
Het project met Forge, in samenwerking met VHC en Terre des Homme behoort nog steeds tot een lopend project.
Honderd leden, bedrijven, scholen, instellingen die eens per jaar een bijdrage van €100,- geven om verschillende projecten in Cebu te realiseren maakt dat wij veel projecten kunnen continueren en soms zelfs met een nieuw project kunnen starten.

Project in de tijd

Media

Partner Organisaties

Delen