VHC vriendschapsband

Smile

Twee keer per jaar vindt in Cebu City de actie “SMILE” plaats, en wel een keer in de zomermaanden en een keer rond de kerstviering. Samen met VHC (Vriendschapsband Haarlemmermeer -Cebu) en lokale partners, zorgt het Project SMILE, een initiatief van Alvin Dizon, “former councillor” van Cebu City, ervoor dat kinderen van verschillende kinderdagverblijven op Cebu twee keer per jaar een pakket leermiddelen krijgen en een rond de kerst ook een kadootje. Naast de schoolmaterialen zoals een tekenblok, een notitieblok, (kleur)potloden en puntenslijpers worden vooral de kleurboeken door de ‘teachers’ (leerkrachten) op Cebu graag gebruikt. Ook wordt er aandacht besteed aan voedingsgewoonten en hygiene vanuit het SMILE-PROJECT.

Motto van het project SMILE is in ieder geval:
Always smile back at little children. To ignore them is to destroy their belief that the world is good.

Project in de tijd

 • Uitbreiding in de training

  Met ingang van 2018 krijgen de kinderen in het eerste halfjaar een gezondheid en hygiëne pakket. Voordat de pakketten worden uitgedeeld krijgen de kinderen en hun ouders uitgebreid voorlichting en instructie over handen wassen en tandenpoetsen. Aan de ouders wordt verteld hoe ze het beste eten hygiënisch kunnen bereiden en hoe een gezonde “snack, tussendoortje, […]

 • Schoolpakketten

  In 2017 hebben 1354 kinderen van 24 kinderdagverblijven die verspreid liggen over 8 barangays (stadsdelen)een “schoolpakket” gekregen. Ieder leerpakket bestond uit een tekenblok, een notitieboekje, een potlood, kleurpotloden, een liniaal, gum en puntenslijper.

 • Sterrenschool Bikube zet zich in voor project Smile

  In de eerste helft van het jaar is aan 950 kinderen het schoolpakket uitgereikt. Rond de kerst hebben 1200 kinderen hun “Kerstpakket” ontvangen. Naast de gebruikelijke schoolspullen ontving elk kind een kerstcadeautje. Sterrenschool Bikube haalt in 2016 meer dan 1000 euro op bestemd voor het project SMILE.

 • Haarlemmermeer zet zich in voor Smile

  Basisschool Klimop haalt 1200 euro op bestemd voor het project SMILE. Dat jaar ontvangen ruim 1976 kinderen van 34 peuterspeelzalen hun schoolpakket.

 • Wederopbouw na Yolanda

  Aan het begin van 2014 ondervinden veel kinderen nog de gevolgen van Typhoon Yolanda. Sommige schoolgebouwen of klaslokalen zijn vernield en dienen weer te worden opgebouwd. Mede dankzij project SMILE kan een school op Ormoc weer worden herbouwd.

 • Typhoon Yolanda raakt Cebu

  Het jaar waarin veel kinderen op Cebu te maken krijgen met “ Typhoon Yolanda”. Naast de gebruikelijke materialen om te kunnen tekenen en schrijven ontvangen heel veel kinderen dat jaar extra speelgoed.

 • Project Smile groeit

  Dit jaar worden kinderdagverblijven in 9 barangays bezocht door het project SMILE. Meer dan 560 kinderen ontvangen dit jaar een leerpakket.

 • Start Project Smile

  Project SMILE deelt voor het eerst aan 87 kinderen schoolspullen uit.

Media

Partner Organisaties

Delen