VHC vriendschapsband

Caps-R

Op de Filipijnen wonen veel gezinnen die geen stabiel inkomen hebben. Dit zorgt voor allerlei problemen. Om de gezinnen een stabieler inkomen te geven en de vrouwen uit die gezinnen te helpen, ondersteunt VHC de NGO Caps-R (Cebu Archdiocesan Program for Self Reliance). Genoemde NGO biedt vrouwen door middel van een microkrediet de mogelijkheid een eigen winkeltje of ander bedrijfje te starten. Door de reeds bestaande samenwerking met ERUF is VHC ook in staat geweest de vrouwen die betrokken zijn bij het project een BHV-cursus aan te bieden. Waardoor, naast een eigen bedrijfje, de vrouwen ook andere mensen in hun omgeving kunnen ondersteunen met eerste hulp.

Project in de tijd

 • VHC betaalt een door ERUF georganiseerde EHBO trainging

  Voor het personeel van CAPS-R en voor de deelnemers wordt een EHBO training georganiseerd. Omdat veel dames de hele dag bij hun winkel verblijven heeft ERUF deze training ter plaatse uitgevoerd. De winkeltjes doen daarnaast meteen dienst als eerste hulp post.

 • Project Caps-r in Lapu Lapu City

  Dankzij een bijdrage van VHC hebben meer dan 50 vrouwen een eigen winkel kunnen opzetten.

 • Caps-r

  Nieuw project Microkredieten in samenwerking met Cebu ArchdiosecanProgram for Self-Reliance (CAPS-R) gestart.Dit financieringsprogramma stelt vrouwen in staat een eigen bedrijf te beginnen.

 • Chickenproject heeft het niet gered

  Het project heeft het niet gehaald. De afzet van kippen bleek zodanig moeilijk dat het project is gestopt. Voor het project Microkredieten starten we een project met CAPS-R een particuliere NGO die maatschappelijk belang nastreeft.

 • Start van het Chickenproject

  In januari 2015 ging het “Chickenproject” van start. Het project behelst het opkweken van kuikens tot biologische kippen.

Media

Partner Organisaties

Delen