wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

JPIC

De organisatie JPIC (Justice Peace and Integrity of Creation) is een organisatie die zich richt op gezinnen waarbij de kinderen geen mogelijkheden hebben om naar school te gaan en waar de vrouwen/moeders geen geschikt werk kunnen vinden. VHC werkt samen met JPIC om kinderen naar school te helpen en door te laten studeren door middel van beurzen. Daarnaast is er een computerruimte opgezet om kinderen en jongeren in een veilige omgeving om te leren gaan met computers en internet. Een als schoolklas ingerichte bus wordt ingezet om kinderen die niet naar school kunnen, door afstand of geen geld, toch te bereiken. In de schoolbus kunnen de leerlingen gebruikmaken van de aanwezige lesstof onder leiding van een onderwijzer. JPIC wordt al ruim 20 jaar ondersteund door de gemeente Haarlemmermeer.

Project in de tijd

Preloader
 • 215 leerlingen dankzij scholarship naar school

  In 2017 -2018 komen 215 leerlingen in aanmerking voor een scholarship. De scholarships zijn zowel bestemd voor Elementary School als voor Highschool leelringen

 • Club van 100 doneert 5000 euro

  Dankzij een bijdrage van 5000 euro van de Club van 100 kon JPIC een internetlokaal intichten. Ook heeft zij materiaal voor haar mobiles schoolbus aangeschaft. In 2016-2017 maken 226 leerlingen gebruik van een scholarship.

 • JPIC en VHC starten met scholarships

  De jaarlijks bijdrage aan de school wordt in overleg met JPIC omgezet naar scholarships. In 2015 – 2016 krijgen 196 leerlingen zo’n scholarship en dus een kans om onderwijs te volgen.

 • Gemeenteraad besluit tot steunen school op de vuilnisbelt

  Jaarlijks reserveert de raad van Haarlemmermeer 7100 euro bestemd voor Arnold Janssenschool. Een schooltje gelegen op de vuilnisbelt van Cebu. Deze steun loopt van 1992 tot en met 2014.

Media

Partner Organisaties

Delen