wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Schaduwhal CTU Barili

Op het platteland van het eiland Cebu staat een landbouwschool dat onderdeel is van een scholengemeenschap uit de stad. De school leidt jongeren op tot professionals op het gebied van land- en tuinbouw. Omdat deze activiteiten ook in de Haarlemmermeer veel voorkomen is er al jaren een innige band tussen de gemeente en de landbouwschool. Om de jongeren kennis te laten maken met de verschillende aspecten van de tuinbouw is er een schaduwhal gebouwd. In tegenstelling tot Nederland waar voor extra zon gezorgd moet worden is er in Cebu meer schaduw nodig om bloemen en planten te kweken. In het verleden heeft VHC enkele jaren een stageproject verzorgd. Studenten van de school uit Barili konden gedurende een half jaar stage lopen in bloemenkassen in en rond Haarlemmermeer.

Preloader
 • In gebruik name schaduwhal

  Direct na de bouw wordt de schaduwhal ingebruik genomen.

 • Bouwen van een schaduwhal

  Onderleiding van de twee vrijwilligers uit Haarlemmermeer en met behulp van studenten van de school is het gelukt om binnen twee weken een schaduwhal neer te zetten van 40 meter lang en 20 m breed.

 • Bouw voorbereidingen

  De school heeft, in de voorbereiding van de bouw, op het terrein van de campus een gebied vrijgemaakt en voorbewerkt van omgeveer 60 bij 40 m. De ondergrond bestond uit een klei- achtige sunstantie welke door de vele regenval in de maand november was veranderd in een modderpoel.

 • Verscheping van de hal

  Om de hal in de Cebu te krijgen wordt deze verscheept naar Cebu.

 • Aanschaf Schaduwhal

  Om de leerlingen van de landbouwschool te kunnne onderwijzen over het telen van bloemen en planten wordt er in Nederland een aangeschaft.

Media

Partner Organisaties

Delen