wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Smile

Uitbreiding in de training

Met ingang van 2018 krijgen de kinderen in het eerste halfjaar een gezondheid en hygiëne pakket. Voordat de pakketten worden uitgedeeld krijgen de kinderen en hun ouders uitgebreid voorlichting en instructie over handen wassen en tandenpoetsen. Aan de ouders wordt verteld hoe ze het beste eten hygiënisch kunnen bereiden en hoe een gezonde “snack, tussendoortje, […]

Schoolpakketten

In 2017 hebben 1354 kinderen van 24 kinderdagverblijven die verspreid liggen over 8 barangays (stadsdelen)een “schoolpakket” gekregen. Ieder leerpakket bestond uit een tekenblok, een notitieboekje, een potlood, kleurpotloden, een liniaal, gum en puntenslijper.

Sterrenschool Bikube zet zich in voor project Smile

In de eerste helft van het jaar is aan 950 kinderen het schoolpakket uitgereikt. Rond de kerst hebben 1200 kinderen hun “Kerstpakket” ontvangen. Naast de gebruikelijke schoolspullen ontving elk kind een kerstcadeautje. Sterrenschool Bikube haalt in 2016 meer dan 1000 euro op bestemd voor het project SMILE.

Wederopbouw na Yolanda

Aan het begin van 2014 ondervinden veel kinderen nog de gevolgen van Typhoon Yolanda. Sommige schoolgebouwen of klaslokalen zijn vernield en dienen weer te worden opgebouwd. Mede dankzij project SMILE kan een school op Ormoc weer worden herbouwd.

Typhoon Yolanda raakt Cebu

Het jaar waarin veel kinderen op Cebu te maken krijgen met “ Typhoon Yolanda”. Naast de gebruikelijke materialen om te kunnen tekenen en schrijven ontvangen heel veel kinderen dat jaar extra speelgoed.

Project Smile groeit

Dit jaar worden kinderdagverblijven in 9 barangays bezocht door het project SMILE. Meer dan 560 kinderen ontvangen dit jaar een leerpakket.