wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

ACTIE SMILE

IMG20160112091654

Twee keer per jaar vindt in Cebu City de actie “SMILE” plaats, en wel een keer in een van de zomermaanden en een keer rond de kerst.

Samen met VHC en lokale partners heeft het Project SMILE, een initiatief van Alvin Dizon, counselor van Cebu City, er voor gezorgd dat in december 2015 meer dan 1970 kinderen van verschillende kinderdagverblijven een kadootje kregen.

De kinderen werden rond de kerst verrast met een kleurboek en een pakje kleurkrijtjes of kleurpotloden Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt vanuit Haarlemmermeer. Dankzij een bijdrage van ruim 1200 euro van De  Klimop school is de actie SMILE een succes.

 

IMG20160112091637

 

Sterrenschool Bikube heeft het stokje van het project SMILE van De Klimop overgenomen. De actie op Sterrenschool Bikube loopt nog. Binnenkort wordt de opbrengst bekend gemaakt.

Kleuren in een kleurboek maakt dat jonge kinderen in aanraking komen met de primaire kleuren zoals rood, geel, blauw, maar ook met de andere kleuren zoals groen, oranje, paars, zwart en wit enzovoort.

Ook komen kleurnuances aan bod. Welke kleur vind je licht en welke donker? Ook wordt er gewerkt met verschillende vormen. Al kleurend valt er een wereld te ontdekken voor de kinderen.