wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Deelnemers microkrediet blij met steun voor Covid-19 herstelprogramma

Ailyn in haar restaurant

In 2020 heeft VHC een micro-krediet project van RAFI (Ramon Aboitiz Foundation Inc.) ondersteund.

Vanuit de rapportage van RAFI komt het volgende verhaal: Ailyn (33) heeft een bescheiden restaurant aan huis. “Mijn restaurant liep prima en de verkopen waren goed. Onze klanten hadden ook voldoende geld om ons eten te kunnen kopen. Maar nu is dat veranderd. Veel mensen zijn bang voor besmetting en dat maakt het moeilijk voor mensen om ons eten te kopen,” zegt Ailyn.


Een NGO waar VHC al vele jaren mee samenwerkt. Het totaal bedrag voor dit project bedroeg € 5.000,-. Met dit bedrag konden 50 deelnemers, voornamelijk vrouwen, worden geholpen om hun veelal kleine bedrijfjes weer op te starten. Alle maatregelen ten gevolge van de Covid-19 pandemie zorgde er n.l. voor dat vooral de kleine buurtwinkeltjes, de zgn sari-sari-stores, nauwelijks rond konden komen. Met deze lening van ongeveer 5100Peso, zo’n € 90,-, konden de bedrijfjes weer worden opgestart.

Met een microkrediet van 5100 Peso is ze in staat haar restaurantje weer op te starten.
Hoewel het nog steeds een moeilijke periode is, is ze heel blij met de lening. “Dit heeft me enorm geholpen om mijn zaak voort te zetten en nieuwe gerechten te koken” zegt ze.