wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Samenwerking leidt tot nieuw project

Vanaf september 2019 werken ERUF en SMILE samen om voorlichting te geven over veiligheid. Veiligheid op het gebied van eten en drinken en op het gebied eerste hulp en wat te doen bij aardbevingen.

SMILE is een NGO die zich richt op kinderen die naar een peuterspeelzaal gaan. (4 tot 6 jaar).

SMILE geeft voorlichting over hygiëne en gezond eten. Dankzij een bijdrage van Rotaryclub Haarlemmermeer is het project dit jaar een nieuwe fase ingegaan.  Sinds kort krijgen de kinderen een “toiletbag” met daarin een tandenborstel, zeep, ontsmettingsmiddel en pleisters en een vork en een lepel. 

ERUF, de ambulance en brandweerdienst in Metro Cebu,  verdeelt de kinderen en hun ouders in drie (roulerende) groepen. Eén groep krijgt voorlichting wat te doen bij een aardbeving, één groep wat te doen bij brand en de derde groep hoe eerste hulp te verlenen. Zowel de kinderen als de ouders nemen aan deze activiteiten deel. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld om bij een aardbeving weg te kruipen onder een tafel, ook krijgen ze instructie hoe een slachtoffer te reanimeren, en wat te doen bij brand en vooral “Hoe brand te voorkomen”. Dit alles in het kader van jong geleerd…..

wat te doen bij een aardbeving.