wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Veiling ten behoeve van het Ziekenhuis in Cebu


Dit jaar bestaat de vriendschapsband Haarlemmermeer met Cebu 25 jaar. Al sinds 1992 worden er, in samenwerking met de gemeente, diverse projecten georganiseerd.

Met eigen ogen heeft de delegatie uit de gemeenteraad, die afgelopen november een bezoek bracht gezien dat deze ondersteuning helpt om het dagelijkse leven van de armsten in de stad te verbeteren, en met name de kinderen een betere hoopvolle toekomst te biedt.

Ook een bezoek aan het Cebu City Medical Center stond op het programma. In 2013 werd Cebu getroffen door een zware aardbeving, waarbij het ziekenhuis is ingestort. Sindsdien is het gevestigd op het terrein van een brandweerkazerne. Het personeel werkt hard en vol overgave om de armste van de stad ook hier goede medische zorg te bieden, maar de situatie is bijzonder schrijnend. Er is een groot tekort aan materialen als verband, pleisters etc, maar ook aan medische apparatuur. Het weinige dat er in het oude ziekenhuis was, is verloren gegaan bij de instorting van het gebouw. Doodzieke kinderen liggen met 3 in een bed, of zitten met een infuus op een harde houten stoel tegen de muur. De wachtkamer is onder een partytent in de brandende zon. De apotheek is gevestigd in met golfplaten afgedekte ruimte, het enige röntgenapparaat staat in een zeecontainer. De delegatieleden waren zeer aangeslagen door de aanblik van dit alles.

Bij thuiskomst ontstond al gauw het plan om een actie op te zetten om het ziekenhuis te steunen en deze actie te koppelen aan het 25-jarig jubileum van de VHC. Hiervoor is samenwerking gezocht met bedrijven en organisaties in Haarlemmermeer en omgeving.

Inmiddels heeft het bedrijf Milestone logistics aangeboden om de gedoneerde materialen en apparatuur (gedoneerd door o.a. het Spaarne Gasthuis) te vervoeren naar Cebu.

Onlangs is er een publieksactie gestart. Maar om de benodigde medische apparatuur aan te schaffen is er veel geld nodig. Daarom zal er op 7 juni, in het Oude Raadhuis in Hoofddorp een veiling georganiseerd worden onder leiding van presentator Andy Houtkamp en veilingmeester Dirk Molenaar.

Ter veiling worden een aantal ludieke items en diensten ingebracht. We noemen een door Nikki Terpstra gesigneerd wielershirt of een boksclinic met Raymond Joval. Of heeft u altijd al een bezoek willen brengen aan Cebu, nu is uw kans, kom meebieden tijdens deze veiling.

De avond zal omlijst worden door optredens van jongeren uit Cebu en Haarlemmermeerse artiesten.

Opgeven voor dit evenement kan via onze facebook pagina:

Bijzonder woord van dank voor de volgende sponsoren: