wegen in Cebu
Watermeters
Op school met VHC shirts
kleine straat Cebu
MyCebu lol

VHC vriendschapsband

Forge

In Metro Cebu voert de NGO FORGE (Fellowship for Organizing Endeavours) projecten uit om vrouwen en kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting.  FORGE krijgt bij een van hun projecten genaamd RESCUE (Rescuing Sexually Exploited Children Under Eighteen) steun van VHC en Terre des Hommes.
Metro Cebu, waar naast Cebu City o.a. ook de steden Lapu Lapu en Mandaue onder vallen, maakt de laatste jaren een sterke economische groei door. Deze industriƫle groei heeft een grote aantrekkingskracht op bewoners van het platteland. In de grote stad hopen zij werk te vinden. Hoewel sommigen daarin slagen, vinden vooral laag opgeleide vrouwen en mannen nauwelijks of geen werk. De kinderen uit deze groep werken vaak, al dan niet gedwongen, in de prostitutie. Vooral meisjes, maar ook jongens bieden zich aan op straat, in de havens en in bars maar ook in bordelen die de stad rijk is. Op deze manier proberen ze te overleven.

Het project RESCUE heeft als doel het aantal kinderen dat werkzaam is in de prostitutie terug te dringen. Tot voor kort werkte FORGE met twee opvangcentra waar meisjes en jongens, werkzaam in de seksindustrie, terecht konden voor onderwijs en andere vormen van steun zoals medische en psychologische begeleiding. Door internationale ontwikkelingen gaat men ook op de Filipijnen er steeds meer toe over de kinderen in een veilig gezin in een veilige omgeving op te vangen. In de komende jaren zal FORGE steeds meer kinderen plaatsen in een Foster Parent gezin (Foster Parents Plan is nu Plan International Nederland).

Preloader

Media

Partner Organisaties

Delen